Botoşani: Judeţeanul „înghite“ Pediatria şi Obstetrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean „Mavromati“ a fost clasificat în categoria a III-a
Spitalul Judeţean „Mavromati“ a fost clasificat în categoria a III-a

Spitalul „Mavromati“ a primit categoria a III-a cu condiţia să înfiinţeze o secţie pentru copii şi o maternitate. Comasarea celor trei unităţi medicale a fost singura soluţie să fie îndeplinit criteriul impus de Ministerul Sănătăţii fără cheltuirea de bani.

Spitalul Judeţean a primit calificare pentru categoria a treia însă, până la 1 ianuarie 2012, trebuie să înfiinţeze o Secţie de pediatrie şi o maternitate. Pentru a nu se cheltui alţi bani, Ministerul Sănătăţii, împreună cu şefii judeţului, au găsit soluţia optimă şi anume desfiinţarea Spitalului de Copii şi preluarea acestuia de către Judeţean. „Avem obligaţia să punem în aplicare hotărârile guvernului şi să tindem către o finanţare cât mai bună pentru bolnav. Un serviciu medical mai bun îl faci cu  finanţare mai bună“, a precizat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.


„Se vor dubla salariile“


Cadrele medicale ale Spitalului de Copii au primit cu bucurie această veste. „Noi nu avem multe secţii, ci doar compartimente şi nu se vorbeşte de sporuri. Când vom deveni secţie, vom primi şi sporuri şi ni se vor dubla aproape salariile. Noi nu am mai primit bonurile de masă de două luni, în timp ce cadrele de la Judeţean le-au luat“, a declarat o asistentă de la Spitalul de Copii.


Câştigaţi sunt şi copiii bolnavi, care vor avea o unitate specială pentru ei de primirea urgenţelor. „Vom solicita suplimentarea fondurilor pentru a asigura toate materialele necesare viitoarei unităţi de primire a urgenţelor la copii“, a spus Petrică Rădăuceanu, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Mavromati“.


Mai puţini directori


Singurii supăraţi de această preluare sunt cei din conducerea unităţii, care îşi vor pierde funcţiile, şi  personalul Tesa, care nu ştie dacă va fi redistribuit sau va rămâne fără locuri de muncă. „Nu avem de unde să ştim câţi din Tesa vor pica când se va face noua organigramă. Nu avem de unde să ştim dacă nu se vor găsi soluţii de redistribuire“, a adăugat Mihai Ţâbuleac.Decizia de continuare sau încetare a relaţiilor contractuale o vor primi cei din personalul Tesa abia după ce consilierii judeţeni vor aproba prelua-rea unităţii medicale „Sf. Parascheva“.


„Există o lege care îmi dă un număr de personal în funcţie de numărul de paturi. Abia după ce consilierii judeţeni vor vota preluarea, vom forma noua organigramă“, a declarat Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean. Aceeaşi strategie se va adopta şi în cazul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite