Botoşani: Îşi plâng colegul mort în misiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt în doliu pentru Marius Loghin. Experimentatul scafandru, care şi-a pierdut viaţa joi noapte, a salvat sute de oameni în timpul inundaţiilor din judeţ.

Colegii lui Marius Loghin (32 de ani), scafandrul care s-a intoxicat cu monoxid de carbon joi seară, pe când încerca să scoată un bărbat din Rediu dintr-un puţ, sunt în doliu. La intrarea în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), camarazii aprind câte o lumânare şi-şi iau adio de la cel care le-a fost coleg aproape cinci ani.


„A fost cel mai bun coleg şi prieten al meu. Mâncam din aceeaşi farfurie cu el. A fost un om de milioane. Nimeni nu merită să sfârşească în felul acesta“
, a spus Cornel Acostăchioaie. Marius Loghin era angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din 2006. În 2007 a absolvit cursurile de scafandru, iar din 2008  a participat la toate misiunile de salvare a persoanelor luate de ape, precum şi la cele două inundaţii care au devastat judeţul.


Părinţii sunt în Italia


„Era un super-profesionist. S-a dus să-şi facă meseria. Tot Dorohoiul şi cei din Rădăuţi Prut ar trebui să-l plângă pentru că a fost primul la inundaţii şi a salvat sute de oameni“, a spus şi Radu Sorlescu, coleg.


Părinţii lui Marius au primit vestea în Italia. Ultima misiune a scafandrului a fost dusă la capăt de colegii înlăcrimaţi. Ieri, ei au plecat din nou spre Rediu, pentru a scoate la suprafaţă trupul neînsufleţit al bărbătului pentru care a fost solicitată iniţial intervenţia.

___________

Puţul ucigaş a făcut două victime
Bărbatul pentru care au fost chemaţi pompierii şi scafandrii la Rediu era angajat al Primăriei din Rădăuţi Prut. Viorel Socianu avea ca misiune să dea drumul la vane. A intrat în bazinul de decantare, cu diametru de cinci metri, fără protecţie. I s-a facut rău şi, la scurt timp, după el a intrat un al doilea civil, care a reuşit sa iasă înainte de a leşina. El a cerut apoi ajutorul pompierilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite