Botoşani:(UPDATE) Învinuiţii de trafic de minore vor fi duşi la arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dorohoieni , reţinuţi pentru trafic de minore, trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat, vor fi prezentaţi astăzi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Vezi aici cum a fost anihilată reţeaua!

UPDATE: Ora 17.45

Toţi cei patru suspecţi prezentaţi astăzi la instanţă au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Magistraţii au considerat că învinuiţii nu pot fi cercetaţi în stare de libertate.

Procurorii DIICOT susţin că au suficiente probe ca învinuiţii să ajungă după gratii. Cei patru vor fi prezentaţi la ora 11.00 în faţa magistraţilor de la Tribunalul Botoşani care vor decide dacă învinuiţii vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

H. Petru, de 32 de ani, P. Dan, de 26 de ani,  C. Ilie, de 33 de ani, B. Viorel, de 22 de ani au fost reţinuţi ieri pe bază de ordonanţă pentru constituirea de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Aceştia sunt acuzaţi că, în ultimii trei ani, au racolat 20 de tinere dintre care 15 minore pe care le-au obligat să se prostitueze în Italia şi Portugalia dar şi în Bucureşti pentru sume cuprinse între 100 şi 150 de lei. Mai grav este că o parte dintre victimele minore au fost scoase din ţară cu procuri notariale date de părinţii lor, convinşi că fetele vor munci ca baby sitter sau ospătăriţe în străinătate, sau cu buletine falsificate. Cele mult prea mici, care nu puteau fi scoase din ţară, au fost plasate clienţilor din Bucureşti şi Suceava.

 Poliţiştii au confimat începerea urmăririi penale în cazul altor 10 suspecţi, bănuiţi că au legături cu reţeaua. Cercetările sunt extinse şi în străinătate. „ Mai avem şi alţi suspecţi care sunt plecaţi în străinătate şi încă nu au fost găsiţi", a declarat Viorel Porumb, procurorul de caz.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite