Botoşani: Investigaţii RMN doar pe bani la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşaniul dispune de un aparat pentru imagistică prin rezonanţă magnetică, dar asiguraţii tot în judeţele vecine îşi fac investigaţiile.

Actuala societate care deţine aparatura RMN nu are contract cu CASA de Asigurări de Sănătate.

„Aparatul funcţionează de trei luni însă nu este încă semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Aşteptăm să vedem ce sume vor fi aloocate pentru imagistică şi sperăm să fie cât mai mari pentru ca numărul beneficiarilor de investigaţii gratuie să fie similar", a precizat Cosmin Niculăeş, administratorul societăţii care a adus aparatură la Spitalul Judeţean.

În momentul de faţă doar trei botoşăneni benefiază zilnic de un diagnostic bazat pe investigaţii RMN, însă aceştia sunt internaţi la Spitalul Judeţean.

„Pentru bolnavii internaţi, Casa decontează spitalului iar apoi spitalul ne decontează nouă. Noi avem un parteneriat public privat prin care ne plătim utilităţile şi ne angajăm să prestăm serviciile de care au nevoie cei de la spital", a adăugat Cosmin Niculăeş.

Bolnavii botoşăneni nu mai beneficiază nici de investigaţii cu ajutorul computerului tomograf după ce acesta s-a defectat, iar reparaţiile acestuia costă 80.000 de euro.

„Noi avem contracte cu două unităţi medicale din Suceava şi din Iaşi unde bolnavii pe baza unor trimiteri de la medicii specialişti din ambulator beneficiază de aceste investigaţii gratuit", a precizat Rodica Huţuleac, preşedinta CJAS Botoşani.

Deşi există un plafon pentru aceste investigaţii, banii nu au fost cheltuiţi complet în nicio lună.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite