Botoşani: Într-o săptămână încep lucrările pentru pistele de biciclişti de pe Calea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De anul viitor, bicicliştii vor avea piste special amenajate în municipiul Botoşani
De anul viitor, bicicliştii vor avea piste special amenajate în municipiul Botoşani

Pe tronsonul de pe strada Uzinei, unde sunt prevăzuţi marcarea a aproape 700 de metri liniari pentru biciclişti, lucrările au început deja. Realizarea acestor piste pentru biciclete face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare străzi.

Abia de anul viitor bicicliştii vor avea piste la Botoşani. Este vorba despre trei tronsoane de pe Strada Uzinei şi două de pe Calea Naţională ce vor fi amenajate pentru cei ce vor dori să circule cu bicicleta.

Această investiţie face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare şi modernizare străzi, finanţat prin Programul Operaţional Regional, iar valoarea totală a acestuia se ridică la peste 43 de milioane lei.

Pe celelalte două porţiuni de pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, unde urmează să se realizeze 174 şi respectiv peste 230 de metri liniari de pistă pentru biciclete, lucrările vor demara de pe 15 martie. Întregul proiect are ca termen de finalizare luna iunie a anului viitor.

„Nu s-au făcut până acum piste pentru că infrastructura nu permitea. Acum vom moderniza străzile şi pe trotoare vor exista spaţii cu destinaţie pentru biciclişti", a spus Adriana Zăiceanu, administrator public în cadrul Primăriei Botoşani.

Piste de biciclişti vor fi prevăzute şi în zona Cornişa unde va fi un Aqua Parc, însă, această investiţie este deocamdată la stadiul de proiect.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite