Botoşani: Interzis la primele două locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fete gimnaziu a Şcolii nr. 10 a reuşit să obţină al treilea loc pe ţară la olimpiada sportivă gimnaziu baschet fete.

În perioada 14.04.2011-17.04.2011 a avut loc etapa naţională la baschet fete gimnaziu,la care au participat 8 echipe reprezentative ale zonelelor din care provin.Astfel,la startul competiţiei s-au prezentat echipele din Alba Iulia, Bihor, Bucureşti, Cluj, Galaţi, Prahova, Vâlcea şi Botoşani.

„Având în vedere faptul că la această competiţie au putut participa şi elevi legitimaţi sportiv, am întâlnit echipe ce au avut în componenţă şi copii de la loturile naţionale juniori 3 şi juniori 2, astfel încât competiţia a fost una foarte puternică şi cu multe realizări deosebite", a precizat antrenorul Marius Iacob.

Echipa botoşăneană a terminat faza grupelor pe locul II, iar în semifinale a fost învinsă de formaţia din Cluj cu scorul de 66 la 41. În finala mică elevele lui Marius Iacob au trecut la pas de echipa ce a reprezentat Galaţiul impunânduse cu scorul de 73 la 54.
,,Personal sunt foarte mulţumit de rezultatele echipelor reprezentative de baschet pe care le pregătesc la Şcoala nr. 10 din municipiu, băieţii venind cu locul 3 de la etapa de zonă de la Rădăuţi, iar fetele cu bronz de la naţionale. Obiectivul nostru a fost unul îndrăzneţ, calificarea în etapa semifinalelor, iar victoria din finala mică a competiţiei ne-a adus cu un pas mai sus în ierarhia celor mai bune echipe din ţară", a dăugat Marius Iacob.

Din echipa au făcut parte Ramona Danalache, Anamaria Ciotîr, Magdalena Chiţa, Diana Dănilă, Ioana Rotariu, Andreea Asaftei, Sabina Pascal, Georgiana Ristici, Alexandra Rotariu şi Sabina Ailenei.

„Ţin să le felicit pe fete, pentru dăruirea lor, pentru faptul că au înţeles că în şcoală în primul rând facem educaţie şi după aceea performanţă. Am avut nevoie pe parcursul acestei competiţii de un grup, iar ele au alcătuit o adevărată familie, care împletit cu valoarea lor sportivă a dus la obţinerea acestui rezultat deosebit", a conchis Marius Iacob.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite