Botoşani: Internări limitate de Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare spital din judeţ va interna doar cazurile acute. Pentru că nu mai face faţă cheltuililor, Spitalul Mavromati nu-i mai intervează pe bolnavii cronici. Pacienţii vor fi trecuţi pe liste de aşteptate.

În prima jumătate a anului Spitalul de Urgennţe Mavromati a făcut mai multe internări decât era prevăzut pentru decontare în contractul încheiat cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS). Lunar, numărul internărilor a fost depăşit cu 400 de cazuri,  în condiţiile în care CJAS decontează doar 2200 de paturi. Astfel, managerii spitalului s-au trezit cu servicii medicale descoperite din punct de vedere financiar şi cu riscul ca pe finalul anului să nu mai poată face nici măcar o singură internare.

Având în vedere această situaţie, conducerea spitalului a decis să nu mai interneze bolnavii cronici. "Pe viitor vom interna doar cazurile acute şi accidentele. Bolnavii cronici care se prezintă la internare vor fi trecuţi pe liste de aşteptate şi vor fi spitalizaţi doar dacă ne vom permite acest lucru sau dacă devin cauzui acute. Din păcate, în fiecare lună se depăşeşte numărul de internări cu câte 400 de cazuri din cauză că spitalele din Dorohoi şi Darabani ne trimit bolnavii aici în loc să-i trateze la ei acolo. Nu vom mai accepta situaţii de acest gen." a declarat Ovidiu Mimor, directorul Spitalului Mavromati.

Mai multe amănunte citiţi în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite