Botoşani: Instituţiile obligate să selecteze gunoiul în coşuri colorate diferit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii din toate instituţiile publice  sunt obligaţi de astăzi  să arunce separat hârtia, sticla, plasticul şi metalul în coşuri special menajate pentru acest lucru.

Instituţiile statului au termen de 30 de zile pentru a se dota cu recipiente special inscripţionate pentru selectarea deşeurilor. Recipientele trebuie să fie colorate diferit astfel încât în coşul alb să fie aruncată sticla, în cel albastru hârtia , iar în galben metalul şi plasticul.

Potrivit noii legi, fiecare instituţie publică are obligaţia să numească un responsabil pentru implementarea şi gestionarea sistemului de colectare selectivă. În cazul nerespectarii obligaţiilor, conducatorii instituţiilor şi societăţile de colectare vor fi sanctionaţi cu amenzi cuprinse între 500 şi 10.000 de lei.

„Nu cred că este un efort prea mare ca instituţiile să se doteze cu trei recipienhte de gunoi, mai ales că au termen 30 de zile pentru a se conforma noilor prevederi. Deşeurile colectate astfel vor trebui inventariate într-un registru special care va fi verificat periodic. Conducerile insittuţiilor pot opta şi pentru alegerea unui oparator autorizat care să se ocupe de selectarea deşeurilor. Oricum, deja unele insitutţii şi-au rezolvat propblema. Ştiu că Spitalul de copii s-a dotat deja cu recipiente. Noi vom începe controalele după data de 1 septembrie şi vom vedea atunci cine nu respectă noile norme." A declarat Rodica  Zelincă şeful Gărzii de Mediu Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite