Botoşani: Inspectorii căldurii, debranşaţi de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii ARSC sunt bucuroşi că şi-au montat centrală termică şi se vor îmbrăca mai lejer
Inspectorii ARSC sunt bucuroşi că şi-au montat centrală termică şi se vor îmbrăca mai lejer

Angajaţii instituţiei au închiriat ieri o centrală termică pentru a urca gradele din birouri.

Inspectorii Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice Moldova (ANRSC), instituţie  guvernamentală care are sediul în Botoşani, n-au căldură în birouri de doi ani.
Ei au adus de acasă reşouri şi calorifere electrice pentru a nu mai dârdâi în birou. Motivul este că instituţia a fost debranşată de la sistemul centralizat de termoficare.

Birourile ANRSC sunt la etajul întâi al unui bloc de locuinţe din centrul oraşului. Toţi cei care locuiesc în blocul respectiv (45 de apartamente)  s-au debranşat de la sistemul de termoficare, preferând să-şi monteze centrale proprii. Astfel, ANRSC a rămas  singurul client pe care îl mai avea Modern Calor în bloc.

Debranşaţi pentru că nu erau rentabili
Pentru că era nerentabil pentru societatea de termoficare să livreze agent termic unui singur abonat, instituţia statului a  fost debranşată în urmă cu doi ani şi lăsată fără căldură pe timpul iernii. Deoarece nu mai puteau îndura frigul din birouri, inspectorii ANRSC au închiriat de la o firmă privată o centrală de apartament pe care au montat-o ieri la serviciu.

„De când blocul a fost debranşat ne-am încălzit cu reşouri şi calorifere electrice aduse de acasă. Să nu se înţeleagă greşit, dar noi sprijinim sistemul centralizat de termoficare. De aceea ne-am şi debranşat ultimii din bloc“, a  spus  inspectorul Alberto Gavrilescu, unul dintre cei şase angajaţi ai ANRSC.

Înghesuiţi într-un birou
Până ieri, inspectorii se strângeau toţi într-un birou şi se încălzeau cu ajutorul unui calorifer electric, pentru a nu consuma prea mult curent. „Acum, cu centrala, este mai bine şi fiecare lucrează în propriul birou“, a mai spus Alberto Gavrilescu. Centrala termică a fost închiriată pentru un an. „Am fost debranşaţi conform legii pentru că am rămas singurii din bloc care beneficiam de sistemul centralizat. Eu cred că sistemul centralizat de termoficare va redeveni rentabil şi lumea se va rebranşa la el după ce se vor face investiţii în sursă şi vor scădea costurile la căldură“, a spus Bogdan Panţiru, şeful ANRSC Moldova.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite