Botoşani: Inspectoratul Şcolar vrea să reintroducă uniforma şi să interzică consumul de cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a cerut astăzi sprijinul Prefecturii pentru ca tonomatele de cafea să fie interzise în unităţile şcolare.

Inspectorul Şef al IŞJ Botoşani, Ada Macovei a cerut astăzi prefectului Cristian Roman să o sprijine în demersurile sale de a interzice comercializarea şi consumul de cafea în unităţile şcolare.

„Instituţiile de învăţământ fac parte din domeniul public. Pentru a amplasa aceste aparate de cafea este necesară o autorizaţie obţinută de la primărie. Dacă directorii instituţiilor unde se regăsesc aceste aparate au permis montarea lor, însemnă că nu au respectat legea pentru că este vorba de nişte venituri ilicite",a precizat prefectul Cristian Roman.

În cadrul Colegiului Prefectural, şefa învăţământului botoşănean a cerut sprijin şi pentru reintroducerea uniformelor şcolare.

„În afară, uniforme şcolare poartă doar elevii şcolilor de tradiţie. Este o mândrie să porţi o asemenea uniformă. Pe lângă scuza pe care o auzim mereu că nu sunt bani şi pentru uniforme, ar trebui să întrebăm şi copiii dacă sunt dispuşi să poarte aceste uniforme. Nepotul meu, nu vede cu ochi buni uniformele", i-a replicat Vasile Capotă, preşedinte al filialei judeţene al Asociaţiei Comunelor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite