Botoşani: Inspectoratul Şcolar investeşte în confort: Elevii tremură în clase şi merg pe jos la şcoală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Muncitorii vor pune gazon şi iederă în curtea IŞJ
Botoşani: Muncitorii vor pune gazon şi iederă în curtea IŞJ

 După ce şi-au modernizat parcarea cu 130.000 de lei, şefii inspectoratului îşi amenajează în pragul iernii spaţii verzi de alte 20.000 de lei. În tot acest timp, şcolile anunţă că nu au cum încălzi clasele.  

 Abia au fost finalizate lucrările de reabilitare şi pavelare a parcării , că Inspectoratul Şcolar s-a apucat de amenajarea spaţiului verde. În prag de iarnă, IŞJ mai investeşte aproape 20.000 de lei pentru aceste lucrări care vor schimba imaginea instituţie." În această sumă intră şi ridicarea gurilor de canalizare, repararea burlanelor şi unele reparaţii." a declarat Cătălin Bucataru, purtător de cuvânt IŞJ.

image

În tot acest timp, şcolile anunţă că nu nu fonduri pentru aprovizionarea cu combustibil pentru iarnă. În această situaţie se află peste 60% din unităţile de învăţământ din judeţ. Numai la Săveni, primăria are nevoie de 200.00 de lei pentru suplimentarea rezervelor de combustibil. Stocurile existente ajung până la sărbători , dacă se face economie.

Botoşani: Şcolile de la sate nu au bani de combustibil

 Mai mult, zeci de copii din tot judeţul se trezesc cu noaptea-n cap ca să ajungă la timp la şcoală. Orice absenţă îi costă bursa socială.„Inspectoratul a  spus că nu are maşină pentru copiii din Dacia. Le-am explicat că drumul e lung şi anevoios pe timpul iernii dar nu au găsit nicio soluţie. Practic, nu le pasă de aceşti copii care îşi rup papucii să înveţe carte" a declarat Ioan Gaidur, primarul localităţii Nicşeni.

.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite