Botoşani: Inspector fiscal, cercetat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Funcţionarul este cercetat în libertate pentru trafic de influenţă
Botoşani: Funcţionarul este cercetat în libertate pentru trafic de influenţă

 Inspectorul a pretins şi a primit de la nişte săraci din Dorohoi 2000 de lei să le angajeze fiul şofer la o firmă de transport în comun. Oamenii au făcut împrumut la Cooperativa din localitate pentru şpaga dată funcţionarului public.

 Marcel Palamaru(47 ani) este angajat al Administraţiei Finanţelor Publice Dorohoi şi este cercetat în stare de libertate pentru trafic de influenţă. Inspectorul fiscal a fost audiat în acest weekend de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul.

Inspectorul fiscal este acuzat de o familie din Dorohoi că le-a cerut 2000 de lei şpagă pentru a le angaja fiul  şofer la societatea Apetrans din Botoşani. Capul familiei, Vasile Roman, este paznic la Colegiul Naţional" Grigore Ghica" din oraş iar soţia sa este femeie de serviciu la Colegiul Regina Maria. „Oamenii au fost nevoiţi să facă un împrumut laCoooperativa Jijia din localitatea pentru a face rost de banii  ceruţi de funcţionar. Pentru că fiul lor nu a fost angajat iar ei continuau să achite ratele, l-au reclamat pe inspector" a declarat Aurel Simion, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Funcţionarul nu este considerat pericol public şi nu s-a impus măsura reţinerii.Chiar dacă a restituit oamenilor toţi banii, inspectorul este cercetat penal pentru trafic de influenţă şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Bărbatul nu este la prima ispravă de acest gen. Surse din rândul anchetatorilor susţin că acesta obişnuia să ia şpagă d ela diverşi agenţi comerciali din oraş.  Procurorii au demarat cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 De la începutul acestui an, alţi trei funcţionari publici au ajuns în atenţia procurorilor pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite