Botoşani: Inspector şcolar executat, apoi anchetat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce l-a demis pe Gheorghe Carmocanu pentru că şi-a ajutat soţia la examen, şeful IŞJ îşi dă seama că-i lipsesc dovezile şi cere ajutorul procurorilor.

La o săptămână de la destituirea din funcţie, fostul inspector general adjunct vorbeşte în exclusivitate despre modul în care s-a pus la cale ceea ce el numeşte „execuţia“ sa.  Pe 16 iulie, Ministerul Educaţiei a emis ordinul de demitere a lui Carmocanu pe când acesta era în concediu. Superiorii săi îi trimit o cerere de rechemare din concediu, pe motiv că nu fac faţă volumului mare de muncă şi au nevoie de ajutor.


Venit la muncă, Carmocanu primeşte ordinul de destituire, nemotivat însă de minister.  În aceeaşi zi, soţia fostului inspector şcolar primeşte o notificare semnată de şeful IŞJ Botoşani, Ada Macovei, prin care este solicitată să dea explicaţii cu privire la „prezumtiva tentativă de fraudă săvârşită în timpul desfăşurării concursului de titularizare din data de 14 iulie 2010“.

Cum a „trişat“ nevasta
Audierea Gianinei Carmocanu este stabilită la o zi după ce soţul primeşte ordinul de demitere. Soţia avea să afle că teza i-a fost anulată pe motiv de „încălcare a normelor metodologice“, şi nu copierea cum lăsa să se înţeleagă notificarea.

„Soţia mea a terminat lucrarea, a predat-o comisiei care a înregistrat-o şi, înainte de a pleca, a solicitat să arunce o privire pe hârtie sub supravegherea profesorilor. Nu a completat nimic la teză şi nu a plecat cu ea. A fost suficient ca să i-o anuleze“ a subliniat fostul şef de la IŞJ.

Cum au găsit teza „fraudată“
Teza devine secretă după ce candidatul o predă comisiei care îi dă un cod de bare. Identitatea candidatului nu putea fi cunoscută decât prin desfacerea sigiliului. Şefa ISJ a găsit touşi o metodă originală, pe care ne-a explicat-o. „Au fost trei candidaţi la acea disciplină şi am aflat că ea a scris cel mai mult: 13 pagini“, a declarat Ada Macovei. Aceasta nu a putut să detalieze modul în care ar fi trişat soţia lui Carmocanu la examen şi, prin urmare, nici să justifice anularea tezei şi „mazilirea“ complicelui.


În schimb, Ada Macovei s-a adresat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cerându-le procurorilor să ancheteze cazul. „Ei au luat-o invers. Întâi m-au demis şi acum fabrică probe“ a subliniat Gheorghe Carmocanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite