Botoşani: Înnoiesc transportul cu tramvaie second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii botoşăneni au decis cumpărarea a 11 mijloace de transport din Germania, care vor costa 100 de mii de euro. Investiţia va fi făcută cu bani împrumutaţi de la bancă. Creditul urmează să fie luat de Eltrans, firma de transport subordonată Consiliului Local.

Cele 11 tramvaie second- hand care vor fi cumpărate din Gemania pentru a rula pe străzile din Botoşani vor înlocui actualele vagoane.


Şefii municipalităţii au anunţat că achiziţia va fi făcută pe baza unui credit. Mai exact, Eltrans, firma de transport administrată de Consiliul Local Botoşani, va face în următoarea perioadă un credit bancar de 100 de mii de euro.


Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea tramvaielor la mâna a doua, folosite până nu de mult în localitatea germană Dresda.


Transportul, aproape la fel de scump ca tramvaiele


„Am calculat că subvenţia acordată de noi dă posibilitatea firmei de transport să plătească acest credit“, a declarat primarul Cătălin Flutur.


Pentru a aduce tramvaiele la Botoşani, Eltrans mai are nevoie de o sumă aproape la fel de mare ca cea achitată pe ele. Banii sunt necesari pentru plata transportului din oraşul nemţesc la Botoşani.


„O sută de mii de euro costă tramvaiele, iar alte 66.000 de euro transportul. Acum discutăm cu câteva bănci. Sperăm ca până săptămâna viitoare să ştim dacă vom primi sau nu creditul. Banii de transport, câte 6.000 de euro pentru fiecare tramvai, îi vom obţine din resurse proprii“, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

Garanţii imobiliare pentru credit


Împrumutul pe care Eltrans urmează să-l facă la bancă va fi garantat de Consiliul Local.


„Terenul pe care avem sediul este concesionat de la Consiliul Local. Vom garanta cu clădirile, însă băncile ne cer şi alte acte. Încercăm la Primărie şi la Consiliul Judeţean să obţinem aceste documente, care să ateste că imobilele aparţin Eltrans“, a adăugat Ivănescu.


Achiziţia tramvaielor depinde însă de creditul bancar. „De aceste mijloace de transport sunt interesaţi inclusiv autorităţi din Ucraina şi alte judeţe de la noi. Nu vrem să pierdem această oportunitate“, mai declarat directorul Eltrans.

_______________

Lucrări amânate la infrastructură
Dacă tramvaiele SH vor ajunge la Botoşani, acestea vor circula pe actualele trasee. Asta chiar dacă edilii au anunţat că în acest an vor face câteva modificări la infrastructura pe şine. Aleşii aveau în plan lucrări în zona Gării, unde urma să se facă o buclă de tip capăt de traseu. „Nu mai avem timp pentru astfel de lucrări, mai ales că vine sezonul rece“, a spus primarul Flutu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite