Botoşani: Infecţiile nozocomiale, ascunse de manageri de spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ordinul Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică a efectuat un control în toate spitalele din judeţ în ceea ce priveşte prevenirea şi raportarea infecţiilor nozocomiale.

Managerii unităţilor spitaliceşti au printre indicatorii de perfomanaţă stabiliţi în contractual managerial şi scăderea numărului de infecţii nozocomiale cu 5% anual. Pe hârtie acest lucru este îndeplinit, numai că acest lucru se face prin neraportarea acestor cazuri de infecţii intraspitaliceşti. Deşi în fiecare spital trebuie să existe un medic epidemiolog, doar Spitalul de Copii are medic cu normă întreagă.

"Ca să nu ai infecţii de interior, pe lângă aprovizionarea cu materiale pentru dezinfecţie, un serviciu bun de sterilizare, este important tehnicianul care alături de conducerea instituţiei, instituie toate măsurile care au ca scop prevenirea şi combaterea infecţiilor nozocomiale. Cred că sunt mai multe infecţii intraspitaliceşti care nu sunt raportate din neglijenţă", a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog şef în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

Pentru primul trimestru al acestui an au fost raportate doar trei asemenea cazuri la Spitalul Judeţean, 12 la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi un singur caz la Spitalul de Pediatrie, în rest nu sunt infecţii nozocomiale, deşi virozele respiratorii au făcut ravagii la începutul acestui an.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite