Botoşani: Infecţiile la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce viaţa a trei paciente din ţară a fost pusă în pericol din cauza contactării unor infecţii intraspitaliceşti, spitalele din judeţul Botoşani sunt verificate la infecţiile nozocomiale.

Direcţia de Sănătate Publică a făcut deja comisii care au început de ieri controalele asupra modului de curăţare, dezinfecţie şi corectitudinea cu care se face sterilizarea în unităţile spitaliceşti, dar şi dacă spitalele au în dotare materiale de curăţenie.

„La ordinul ministrului Sănătăţii, au fost constituite comisii din trei reprezentanţi ai următoarelor departamente, respectiv supravegherea bolilor transmisibile, control în sănătate publică şi achiziţii, care vor verifica toate unităţile sanitare de la nivelul judeţului Botoşani", a declarat Lidia Onofrei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

Potrivit medicilor epidemiologi, majoritatea infecţiilor nozocomiale sunt cauzate de infecţii respiratorii, însă există şi cazuri când pacienţii au dobândit din spital şi infecţii ale plăgilor, dar şi infecţii cutanate sau digestive. Cele mai multe infecţii nozocomiale au fost înregistrate anul trecut la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie Botoşani. 78 de bebeluşi au contactat microbi din spital, la care se adaugă 33 de infecţii intraspitaliceşti pe secţiile de obstetrică.

„Important este că nu s-au înregistrat decese. Infecţiile nozocomiale există în orice spital, însă trebuie depistate la timp. Noi am controlat Maternitatea şi luna trecută iar controlul a ieşit aproape foarte bine",a declarat epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, Ecaterina Chihaia.

 Raportul cu concluziile controlului va trebui trimis Ministerului Sănătăţii până pe 10 mai.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite