Botoşani: Începerea anului şcolar rupe buzunarele părinţilor: Coşul elevului umplut cu minim 1000 de lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu puţinele economii în buzunar, părinţii cutreieră magazinele în căutarea de produse cât mai bune dar ieftine. Preţurile rămân piperate şi în acest an.

Numai caietele costă între 80 de bani, cele mai ieftine, şi 4,7 lei cele cu inserţie de catifea sau sclipici. Dacă cei din cliclul primar au nevoie de minim 15 caiete la începerea şcolii, cei de gimnaziu şi liceu trebuie să cumpere măcar 30 de caietele pentru toate materiile.  Un bloc de desen mare costă 4 lei iar cel mic este la jumătate de preţ. Comercianţii au întocmit chiar liste cu necesarul orientativ de rechizite şcolare pe ciclurile de învăţământ. Astfel, cei care nu ştiu ce trebuie să mai pună în coş,  consulată listele afişate la intrarea în magazine. Preţurile i-au făcut pe mulţi dintre părinţi să îşi pună mâinele în cap.

Un calcul estimativ făcut de angajaţii librăriilor arată că un părinte cheltuie minim 300 de lei numai pentru rechizitele şcolare ale unui singur copil. Produsele de lux costă dublu.  „ Vorbim despre cele mai ieftine rechizite. Pentru cei mai pretenţioşi, preţul poate ajunge şi la 700 de lei dacă vor un ghiozdan de ultimă generaţie, truse de lucru performante şi caiete cu inserţii de catifea. Puţini sunt însă cei care cumpără aceste produse de lux" a spus Nicoleta Todică, librar. La  acestea se adaugă ghiozdanul care costă între 45 şi 180 lei, uniforma 200 de lei, trening şi adidaşi minim 150 de lei. Iar lista continuă.

Iată câteva preţuri la rechizite:

Caiet A5 48 de file-0,80 lei

Caiet A5 80 de file-1,5 lei

Caiet tip I,II -0,70 lei

Caiet A4 60 file-2,5 lei

Caiet A4- 80 de file-3,20 lei

Caiet A5 48 de file cu inserţie de catifea-4,70 lei

Caiet A4 cu sclipici-3 lei

Set coperţi- 15 lei

Pix- 2,5 lei

Set carioci- 5,5 lei

Set pensule -8 lei

Acuarele -11 lei

Vocabular -3,5 lei

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite