Botoşani: Incendiu de proporţii pe graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporţii  produs pe teritoriul Ucrainei a pus astăzi în alertă Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Peste 30 de pompieri militari şi zeci de voluntari au vegheat timp de câteva ore frontiera de stat pentru ca un incendiu de vegetaţie să nu se propage în România.

Astăzi în jurul orei 14.00, pe teritoriul Ucrainei , în zona localităţii Oroftina, vegetaţia uscată de pe zeci de hectare a luat floc. Din cauza vântului incendiul se putea extinde violent la o pădure de pe teritoriul ţării noastre.  În aceste condiţii, mai multe echipaje de pompieri de la detaşamentul ISU Dorohoi s-au deplasat în zoana respectivă pentru a preveni extinderea incendiului. Autorităţile ucrainene nu au solicitat sprijin de la pompierii români aflaţi în zonă.

Am fost anunţaţi de către colegii de la Poliţia de Frontieră că pe teritoriul Ucrainei s-a produs un incendiu de vegetaţie. În zonă au fost trimişi 30 de pompieri şi mobilizaţi şi câteva zeci de voluntari din Oroftiana. Din fericire nu a fost nevoie să intervenim însă la un moment dat incendiul putea să se extindă din cauza vântului la o pădure de pe teritoriul nostru. Pompierii asigură monitorizarea zonei „ a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite