Botoşani: Incendii provocate de coşurile de fum necurăţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşurile de fum necurăţate de funingine au generat două incendii în ziua de 3 ianuarie 2011. În ciuda temperaturilor scăzute şi a condiţiilor de iarnă, pompierii au intervenit prompt, fiind salvate bunuri materiale în valoare de 106.000 lei. 

Primul incendiu a fost anunţat puţin după ora 17.00. Florin F. din comuna Truşeşti a solicitat sprijinul pompierilor după ce a observat că o parte din învelitoarea termică a coşului de fum amplasat pe partea exterioară a blocului în care locuieşte s-a aprins. Flăcările au fost stinse de un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, înainte de a produce pagube materiale însemnate. Au fost salvate bunuri materiale în valoare de peste 100.000 lei.

Cinci ore mai tâziu, Florea B., din satul Oneaga, comuna Cristeşti, a cerut ajutorul pompierilor după ce şi-a văzut agoniseala de-o viaţă ameninţată de flăcări. Incendiul, generat cel mai probabil de coşul de fum necurăţat, a cuprins în scurt timp o parte din acoperişul casei şi s-a extins la bunurile din două încăperi. 

Pentru stingerea incendiului au acţionat două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună, mai puţin de jumătate de oră. Flăcările au distrus cca 35 mp din acoperişul casei, mobilierul şi articolele de îmbrăcăminte din două camere, pagubele fiind estimate la 1500 de lei. Au fost salvate bunurile materiale din celelalte încăperi în valoare de 6.000 de lei.  

"Coşurile de fum defecte sau necurăţate se află printre cele mai frecvente cauze care generează incendii la Botoşani în sezonul rece şi nu numai. Anul trecut, 79 de botoşăneni şi-au văzut casele în flăcări pentru că,  fie nu şi-au curăţat coşurile de fum de funingine sau nu le-au reparat, fie nu le-au protejat faţă de materialele combustibile sau au folosit pentru încălzirea locuinţelor sobe cu defecţiuni, sau nu le-au supravegheat în timp ce ardea focul, ori au amplasat materiale combustibile în apropierea acestora." a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite