Botoşani: Încearcă să-şi scoată basma curată nepotul minor" Stă în arest plin de vânătăi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din localitatea Văculeşti a reclamat poliţiştii din sat la Liga Pentru Apărarea Drepturilor Omului dar şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie că i-ar fi snopit în bătaie nepotul minor, acuzat şi arestat preventiv pentru furt calificat. Verificările arată că reclamaţiile sunt nefondate. Femeia ar putea fi acum sancţionată pentru că nu a a avut grijă de băiat.

Brânduşa Jderu( 56 de ani) a depus, ieri, aceste reclamaţii convinsă fiind că nepotul ei în vârstă de 16 ani zace în arestul IJP Botoşani plin de vânătăi ,, Femeia susţine că nepotul ei, arestat preventiv pentru furt din maşini,  a fost bătut de poliţişti în timpul audierilor. Ea nu poate lua legătură cu minorul şi ne-a cerut ajutorul" a declarat Rodica Postolache, vicepreşedinte Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului Botoşani care a sesizat Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

Aceeaşi reclamaţie a fost înregistrată ieri după amiază şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Verificările au arătat însă că acuzaţiile femeii sunt nefondate. „ Pe 23 iunie, minorul a fost arestat preventiv pentru 12 furturi comise din auto pe raza localităţii Văculeşti  împreună cu alţi trei minori. În prezenţa avocatului din oficiu, D.Ţ a dat o declaraţie prin care recunoaşte că nu a fost agresat pe perioada cercetărilor. De altfel, minorul a fost dus în faţa instanţei şi nu avea nicio urmă de agresiune pe corp" a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani.

Mai mult, minorul arestat preventiv susţine că bunica sa l-a asigurat că îl va scoate din arest cu orice preţ. ,, Nu îi putem îngrădi femeii dreptul la petiţie. Poate reclama ce doreşte" a mai spus purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani.

Femeia ar putea fi însă sancţionată de poliţişti pentru că nu a avut grijă de minor. Minorul se află în grija acestei persoane de la vârsta de un an. Dacă se va stabili că este tutore legal cu acte în regulă, femeia va fi amendată întrucât  instanţa judecătorească a dispus anul trecut măsura libertăţii sub supraveghere a minorului acuzat şi atunci de furt calificat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite