Botoşani: În iunie, meciul de rugby România-Ucraina se va juca la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un meci ce va conta pentru calificarea la Cupa Mondială de Rugby va fi găzduit de botoşăneni. Conducerea Federaţiei Române de Rugby a studiat astăzi terenul şi a decis ca meciul de rugby cu Ucraina să se joace pe 5 iunie pe Stadionul Municipal Botoşani.

„A avut loc o inspectare a bazei noastre sportive şi s-a hotărât ca pe data de 5 iunie Naţionala de Rugby a României să se joace la Botoşani, într-un meci foarte important pentru calificarea la Cupa Mondială", a spus Cristian Roman, prefectul judeţului Botoşani.

Decizia a fost luată astăzide Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby şi vicepreşedintele federaţiei, botoşăneanul Pompiliu Borş care au fost contactaţi de autorităţile botoşănene în acest sens.

„Rugby-ul este un sport care creează caractere, creează bărbaţi, oameni cu coloană vertebrală. Moldova este o pepinieră din punctul acesta de vedere. Avem oameni cu calităţi de sportivi aici", a spus Alin Petrache.

De asemenea, se vrea la Botoşani înfiinţarea unui club de rugby iar, din toamnă, autorităţile botoşănene vor sprijini înfiinţarea unei catedre de rugby la Liceul cu Program Sportiv Botoşani.

„Acest sport ne-a oferit foarte multe şi vrem să oferim ceva în schimb acestui sport motiv pentru care ne-am îndreptat atenţia către Botoşani, aici avem materie primă. Vrem să promovăm, să dezvoltăm acest sport cât mai mult", a menţionat Pompiliu Borş.

Cătălin Flutur, primarul municipiului, este convins că Botoşaniul va face faţă cu brio acestei provocări venite prin Federaţia Română de Rugby.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite