Botoşani: În 90% din familiile botoşănene au loc violenţe familiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistele au oferit flori pentru a sensibiliza bărbaţii
Poliţistele au oferit flori pentru a sensibiliza bărbaţii

Chiar dacă poliţiştii cunosc aceste cazuri, victimele se feresc să depună plângeri.

Statisticile arată că doar 18 % este procentul familiilor în care violenţa domestică este întâlnită, însă realitatea este cu totul altă.

"Procentul este mult mai mare. 80% dintre victime nu depun plângeri în acest sens. Noi contabilizăm doar cazurile grave, cazurile în care se ajunge la vătămare corporal sau chiar lovituri cauzatoare de moarte şi crime", a precizat comisarul şef Cristian Silveanu, şeful compartimentului de Analiză şi Combatere a Criminalităţii.

În cele mai multe cazuri, victimele agresiunilor familiale sunt femeile, însă acestea refuză să depună plângeri pentru ca soţul să nu îşi îndrepte frustrările către copii sau din cauza educaţiei primite.

"Măsurile coercitive pe care noi le putem dispune nu conduc la aplanarea conflictului. Am avut un caz în acest an la Flămânzi unde soţul a fost sancţionat de trei ori în aceeaşi noapte. Primea amendă şi se ducea acasă şi bătea nevasta pentru amendă. A trebui să îl ţinem cu forţa câteva ore la sediul Poliţiei pentru a se calma", a precizat şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, comisarul şef  Florin Gavrileţ.

Pentru a putea ţine sub control numărul mare de agresiuni familiale, Inspectoratul Judeţean de Poliţie oferă cazare şi consiliere femeilor agresate în cadrul unui centru de urgenţă, însă nici acesta nu a condus la reducerea numărului cazurilor de femei agresate. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite