Botoşani: Improvizează containere pentru a scăpa de sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu buzunarele goale, instiuţiile publice se văd nevoite să-şi pună imaginaţia în mişcare pentru a colecta selectiv deşeurile. După ce au fost nevoite să reducă cheltuielile iar multe primării au ajuns de mult timp la fundul sacului, acum reprezentanţii instituţiilor publice sunt nevoiţi să improvizeze pubele pentru colectarea selectivă obligatorie care începe în câteva zile.

Criza te face inventiv. Cutii de carton, saci de plastic coloraţi sau alte containere inscripţionate sau confecţionate vor ţine locul de acele pubele concepute special pentru colectarea selectivă a PET-urilor, hârtiei şi a sticlei.

Din august şcolile, primăriile, spitalelele şi celelalte instituţii publice sunt obligate să colecteze selectiv deşeurile altfel riscă amenzi usturătoare.

Deşi costurile de închiriere a pubelelor nu sunt mari (între şase şi 10 lei pe lună de pubelă) multe din instituţii publice spun că nu îşi mai permit să cheltuie alte sume în condiţiile în care prin măsura de reducere a cheltuielilor cu 20% nu mai ştiu de unde să strângă cureaua.

Mai multe citiţi în Adevărul de Seară de sâmbătă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite