Botoşani: Îmbulzeală la cumpărat copăcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cum temperaturile au început să crească în termometre iar pământul să se dezgheţe, botoşănenii au şi intrat în febra pregătirilor pentru campania de primăvară.Botoşănenii i-au cu asalt magazinele care vând puieţi, seminţe şi răsaduri.

Bătaia mare este în aceste zile  pe puieţi. Botoşănenii au luat cu asalt magazinele din zona pieţei centrale ca să cumpere meri, peri, gutui sau zarzări. Cererea este mare iar comercianţii abia fac faţă vânzărilor chiar dacă preţurile sunt mai mari decât la producători. „ Un puiet de doi ani costă 17 lei indiferent de sortiment. Sunt pomi româneşti, de calitate şi de aceea oamenii se înghesuie să cumpere" a spus Costel Dodu, comerciant.

Majoritatea cumpărătorilor sunt de la sate dar şi orăşenii au prins gustul horticulturii. Fie că stau la bloc sau la case, botoşănenii au golit magazinele de puieţi.  „ Stau la bloc. Am pus mână de la mână toţi locatarii şi am cumpărat o salcie cu 50 de lei, trei tei şi un zarzăr. Peste câţiva ani va fi o minunăţie în spatele blocului" a spus Ionel Dariciuc, cumpărător.

Detalii joi în

stampila constanta
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite