Botoşani: Îmbulzeală la cotizaţiile retroactive pentru pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt contracte au fost deja încheiat în mai puţin de o săptămână de la intrarea în vigoare a ordonanţei care reglementează plata contribuţiilor către sistemul de pensii a persoanelor care nu au avut în ultimii cinci ani un contract de asigurat. Zeci de persoane se înghesuie la ghişee să afle cum şi cât pot plăti la fondul de pensii.

Jumătate din cei care au încheiat  contracte de asigurat în această săptămână sunt persoane care au lucrat în ultimii ani în străinătate fără contract de muncă.

Vezi aici cum îţi poţi completa stagiul de cotizare!

6896 de lei este cea mai mare sumă achitată la fondul de pensii de un botoşănean care nu a avut contract de asigurat în ultimii trei ani. De asemenea, cotizaţia retroactivă cea mai mică este 1486 de lei şi a fost plătită de o femeie care a muncit în ultimii doi ani în Spania şi se gândeşte acum la o pensie liniştită.. „ Aceste persoane au vrut să îşi completeze stagiul de cotizare pentru a beneficia de pensii. În aceste cazuri, sumele plătite au fost calculate în raport cu salariul minim pe economie din anii trecuţi. Trebuie ştiut că pensia va fi cu atât mai mare cu cât contribuţia este mai mare" a declarat Cătălin Dupir, purtător de cuvânt  Casa de Pensii Botoşani.

În ultimele zile, peste 200 de persoane au venit la ghişeele Casei de Pensii pentru a se informa cu privire la completarea stagiului de cotizare. Contractele se pot încheia doar până la sfârşitul anului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite