Botoşani: Îmbulzeală la Taxe şi Impozite Locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii s-au postat în faţa uşii instituţiei chiar cu o oră înainte de începerea programului pentru a-şi achita dările. Mai săraci decât restul românilor, sute de oameni au stat toată ziua la rând ca să înceapă anul fără datorii şi să obţină bonificaţia de 10%.

Botoşănenii s-au călcat în picioare în prima zi de lucru din 2011 ca să-şi plătească taxele şi impozitele. Oamenii s-au trezit cu noaptea în cap şi au stat la coadă ore întregi. Cei mai harnici au fost pensionarii, care erau prezenţi la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale cu o oră înainte ca instituţia să fie deschisă pentru public.


„Când am ajuns la serviciu, erau deja două doamne care aşteptau în faţa uşii să deschidem. Una a şi primit prima chitanţă emisă pe acest an cu suma de 167 de lei. Femeia este pensionară şi a vrut să fie prima din oraş care şi-a plătit pe tot anul impozitul la casă şi taxa de gunoi“, a spus Dumitru Neamţu, director adjunct la Taxe şi Impozite.

Se tem ca dările să nu crească în 2011


Ieri, de la ora 8.00 la 12.00 nu mai puţin de 500 de botoşăneni aveau deja în buzunar chitanţa care dovedea că şi-au plătit taxele şi impozitele. Îmbulzeală a fost şi în prima zi lucrătoare a anului trecut când, până la finalul programului, pe la ghişeele instituţiei au trecut 1.700 de oameni.


Cei mai mulţi preferă să scape de datorii de frică ca statul să nu majoreze taxele şi impozitele, dar şi pentru a beneficia de reducerea de 10% acordată de Consiliul Local pentru plata trimestrială anticipată.


Printre cei care au îndurat aglomeraţia de ieri ca să scape de obligaţiile financiare către stat s-a numărat şi Marcel Grigoroşcuţă. „Aşa fac în fiecare an. Când iau salariul, plătesc tot. Aveam puşi deoparte 200 de lei dinainte de Crăciun pentru plata impozitului la apartament şi a gunoiului. Dacă mâine mă dau afară de la serviciu, măcar sunt cu datoriile la zi“, a spus bărbatul care lucrează ca dulgher la o firmă de construcţii. Anul trecut, botoşănenii care au plătit anticipat dările au economisit, în total, 325.000 de lei prin reducerea de 10% oferită de Primărie.


Contribuabilii plătesc în 2011 aceleaşi taxe ca şi anul trecut, cu excepţia taxei de salubrizare, care s-a majorat cu 3 lei de persoană. O parte au fost chiar reduse. Spre exemplu, taxa de rezervare a unui loc de parcare a fost diminuată de la 175 la 146 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite