Botoşani: Imaşurile comunale au intrat în atenţia Departamentului pentru Lupta Antifraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plăţile subvenţiei rămân blocate în cazul a cinci comune, dacă lucrătorii DLAF nu vor găsi şi alte nereguli.

Corpul de Control al Departamentului pentru Lupta Antifraudă a sosit în Botoşani pentru a verifica toate contractele în baza cărora s-a acordat subvenţia pentru păşunat. Prima descindere a avut loc la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care a sistat plata tuturor subvenţiilor în urma neregulilor sesizate şi în presa locală.

„Urmează să primim şi noi concluziile după analizarea dosarelor ca să vedem care rămân suspendate de la plată şi care sunt eligibile", a precizat directorul APIA, Constantin Ion. 

Prefectura Botoşani a demarat deja o anchetă în cazul îmaşurilor concesionate către persoane fizice sau juridice, iar concluziile lor au fost prezentate şi lucrătorilor Departamentului pentru Lupta Antifraudă.

„Ei au venit după o discuţie cu ofiţerii de la DNA pentru nişte anchete mai vechi şi pentru cele noi care au apărut. Peste cele vechi, noi am suprapus şi rezultatele controalelor pe care le-am dispus şi propunerile noastre de sistare a plăţilor APIA în cazul unor comune unde este flagrantă această situaţie. Este vorba de Manoleasa, Băluşeni, Roma, Truşeşti şi Durneşti", a precizat prefectul Cristian Roman.

Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite