Botoşani: Ilegalităţi în contractul dintre Primărie şi HSR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul a pornit de la câţiva botoşăneni care au contestat în instanţă modul în care le-au fost ridicate maşinile de către firma HSR.

Botoşănenii cărora le-a fost „sechestrată“ maşina parcată neregulamentar în ultimii doi ani au atacat în instanţă procesul verbal de constatare, şi au obţinut hotărâri definitive şi irevocabile potrivit cărora chiar hotărârea de Consiliu Local (CL) referitoare la ridicarea maşinilor este nelegală.

Tribunalul Botoşani a decis că poliţiştii comunitari nu puteau fi împuterniciţi de către CL cu competenţe privind circulaţia rutieră şi, astfel, nu puteau să dispună ridicarea autovehiculelor sau blocarea roţilor la maşinile parcate ilegal. Atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava, hotărârea a rămas definitivă şi irevocabilă.

„Vom cere daune morale şi materiale“
„Am invocat excepţia de nelegalitate a anumitor articole din hotărâre, care contravin Constituţiei. Vom cere recuperarea taxei de 300 de lei care a fost plătită pentru restituirea maşinei precum şi daune matariale şi morale, atât de la Primărie cât şi de la firma HSR“, a menţionat avocata Daniela Lungu. Reprezentanţii HSR susţin că  nu au nicio vină şi că nu vor da niciun ban înapoi.

„Firma HSR a prestat un serviciu în baza unui contract încheiat cu Primăria şi a plătit redevenţă la bugetul local. Dacă va trebui să restituim banii vom acţiona şi noi în judecată Primăria“,  a declarat Cezar Nicuţă, juristul firmei HSR. Potrivit reprezentanţilor firmei, 80% dintre procesele verbale încheiate au fost semnate de către poliţiştii comunitari.

„Ne miră decizia instanţei“
Conducerea Primăriei este surprinsă de decizia instanţei, mai ales că până acum nimeni nu a contestat legalitatea hotărârii, ci a cerut anularea proceselor verbale motivând tot felul de abuzuri ale firmei HSR sau a poliţiştilor comunitari. „Mă miră decizia instanţei. Într-adevăr, Poliţia Rutieră are competenţă pe străzi, iar fosta Poliţie Comunitară avea atribute pe tot ce înseamnă spaţii verzi sau străduţele din cartiere. Din acest an şi Poliţia Locală, fostă Comunitară, are competenţe şi de circulaţie rutieră. Deocamdată nu ne-a fost comunicată hotârârea aşa că nu pot spune prea multe“, a spus Florin Ghiorghiţă, viceprimarul Botoşaniului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite