Botoşani: Ignoraţa faţă de mediu plătită de societăţile agricole cu aproape 200.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari bătăi de cap când vine vorba de desfăşurarea unei activităţi după cerinţele legislaţiei de mediu le-au dat anul acesta societăţile agricole.

Ultima amendă dată unei societăţi agricole de comisarii de mediu a fost aplicată săptămâna aceasta, pentru lipsa autorizaţiei de mediu.

Pentru că desfăşura activităţi de mecanizare şi chimizare fără să ţină cont de legile privind protecţia mediului, societatea a primit o amendă de 60.000 de lei, cea mai mare sancţiune aplicată unei societăţi agricole.

În total, anul acesta au fost amendate şapte firme cu activitate în domeniul agricol, toate pentru lipsa autorizaţiei de mediu, sancţiunile însumând aproape 200.000 de lei.

„Firma are la dispoziţie două luni de zile să-şi depună actele şi să obţină autorizaţia de mediu în caz contrar următoarea amendă va de 100.000 lei", a spus Rodica Zelincă, şef în cadrul Comisariatului Judeţean de Mediu Botoşani.

Tot în această săptămână, comisarii de mediu au aplicat o sancţiune de 2.000 de lei unei asociaţii de vânătoare şi pescuit pentru că nu şi-a achitat obligaţiile financiare faţă de fondul de mediu în ultimii doi ani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite