Botoşani: ISU simulează un cutremur la CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă organizează miercuri , între orele 13.00 şi 15.00, un exerciţiu de salvare în cazul unui  cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Exerciţiul va avea loc la Modern Calor, iar acţiunea se înscrie în programul anual de pregătire pentru astfel de situaţii.

Potrivit ISU Botoşani, vor fi simulate intervenţii în cazul producerii unor incendii, avarii ale instalaţiilor, explozie şi  emanaţii de gaz în atmosferă ca urmare a manifestării unui cutremur de pământ, cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, având epicentrul în zona Vrancea şi durata de 48 secunde.

Situaţiile tactice create vor pune în pericol atât personalul de pe locul de muncă, cât şi siguranţa în exploatare a instalaţiilor.  Scopul aplicaţiei este de stabilire a nivelului eficienţei manageriale în situaţii de urgenţă a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de coordonare operativă a forţelor de intervenţie, precum şi de antrenare în desfăşurarea acţiunilor de salvare, protecţie şi limitare a efectelor distructive.

Pe timpul desfăşurării exerciţiului se va urmări modul de punerea în aplicare a Planului roşu de intervenţie a Judeţului Botoşani, verificarea stadiului de pregătire a serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă şi acţiunea lor întrunită.

La acţiunile de intervenţie vor participa forţe şi mijloace din cadrul ISU Botoşani, echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, grupe de intervenţie aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, echipaje de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, echipe de intervenţie din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, specialişti ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii Naţionale de Mediu şi echipe de voluntari de la Filiala de Cruce Roşie Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite