Botoşani: IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3000 de creştini au participat astăzi la la slujba de la Biserica "Sf. Gheorghe" oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.  După slujbă,  IPS Teofan a fost făcut cetăţean de onoare al oraşului, iar credincioşii au primit sarmale, vin şi cozonac din partea municipalităţii.

image

Zilele oraşului au continuat astăzi cu o emoţionantă slijbă religioasă la Biserica "Sf. Gheorghe" din centrul oraşului. De la ora opt dinineaţă curtea  bisericii a început să se umple de lume, ca înainte de amiază numărul credincioşilor să depăşească, după aprecierea jandarmilor,  3000 de persoane.

image

Slujba de Sf. Gheorghe a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei IPS Teofan, ajutat de un  sobor de preoţi, parohi ai bisericilor din municipiul Botoşani.

image

În cuvântarea sa IPS Teofana  explicat credicioşilor de ce Biserica Ordodoxă a hotărât să sărbătorească astăzi Sf. Gheorghe şi nu sâmbătă, cum era în calendar."Îl prăznuim, astăzi, pe Sf. Gheorghe, nu alaltăieri, pe 23 aprilie, pentru că alaltăieri a fost Sâmbăta cea mare, în care ochii tuturor ar fi trebuit să se îndrepte doar spre mormântul Domnului Hristos, unde el era aşezat întru aşezarea Învierii" a explicat mulţimii înaltul prelat.

image

După o emoţionantă slujbă, la care au participat şi primarul Cătălin Flutur,prefectul Cristian Roman, precum şi alte oficialităţi locale, IPS Teofan a  primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Botoşani.

image

Titlul a fost înmânat Mitropolitului de către primarul municipiului.

image

După eveniment, municipalitatea a împărţit credincioşilor sarmale, vin şi cozonac. În acest an au fost făcute 8000 de sarmale, 100 de cozonaci şi s-au împărţit 200 de litri de vin. Pentru a găti aceste bucate, bucătăresele de la cantina de ajutor social au muncit continuu 27 de ore.  

image
image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite