Botoşani: Hotărârea privind ridicatul maşinilor este nelegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Suceava a dat câştig de cauză mai multor botoşăneni care au invocat în instanţă ca fiind  nelegală Hotârârea Consiliului Local privind ridicatul maşinilor parcate  neregulamentar. Judecătorii au stabilit că poliţiştii comunitari nu aveau dreptul să dispună ridicarea maşinilor.

După doi ani de procese mai mulţi botoşăneni au reuşit să obţină hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile privind nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local. Tribunalul Botoşani a decis că poliţiştii comunitari nu puteau fi împuterniciţi de către Consiliul Local cu competenţe privind circulaţia rutieră şi astfel nu puteau să dispună ridicatul autovehicolelor sau blocatul roţilor la maşinile parcate neregulamentar.

Hotărârea contravine Constituţiei

Atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava , hotărârea a rămas definitivă şi irevocabilă şi urmează a fi comunicată Consiliului Local. Avocata Daniela Lungu  a reprezentat pe unul dintre  botoşănenii care au obţinut o astfel de hotărâre. „Am invocat excepţia de nelagalitate a anumitor articole din hotărâre care contravin prevederilor legale în materie şi Consitituţiei. În continuare vom cere recuperarea taxei de 300 de lei care a fost plătită pentru restituirea maşinei precum şi daune matariale şi morale. Încă nu ne-am gândit la cunatumul daunelor pe care le vom pretinde atât de la primărie cât şi de la firma HSR",  a menţionat avocata Daniela Lungu.

Amănunte, în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite