Botoşani: Hai România! Naţionala de rugby întâlneşte astăzi Ucraina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miza meciului este calificarea la Cupa Mondială. Intrarea pe stadion este liberă şi se face la ora 17.30.

Stejarii vor disputa astăzi returul meciului cu Ucraina după ce, pe 22 mai, la Kiev, rugby-iştii români au câştigat cu 33 la 3. Meciul de astăzi este decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială din 2011. Federaţia Română de Rugby a decis ca meciul să se joace pe Stadionul Municipal Botoşani pentru a promova acest sport în rândul tinerilor dar şi pentru a aduce astfel un omagiu marelui rugby-ist al României ucis la Revoluţie, Florică Murariu, care este originar din localitatea Mitoc.

"Vrem să transmitem rugby-ul şi în alte zone ale ţării, pentru a se crea astfel o pepinieră a tinerilor dornici de a practica acest sport. Evident, vrem şi calificarea", a declarat Romeo Gontineac, antrenorul principal al naţionalei de rugby.

Meciul începe la ora 18.30 dar intrarea pe stadion se face începând cu ora 17.30. Botoşănenii sunt aşteptaţi în număr mare pe Stadionul Municipal pentru a susţine echipa naţională de rugby a României mai ales că intrarea este liberă.

Circulaţia pe străzile Sucevei,Armonia şi pe Calea Naţională va fi întreruptă în această seară cu jumătate de oră înainte şi după meciul de rugby România-Ucraina.  Doar tramvaiele vor circula în acest interval iar circulaţia va fi redeschisă la ora 20.00.  De asemenea, parcarea maşinilor în faţa stadionului va fi interzisă. Restricţiile au fost impuse de autorităţi pentru organizarea în bune condiţii a meciului."

„ Este interzisă  introducerea pe stadion băuturilor alcoolice, obiectelor contondente, a substanţelor iritant-lacrimogene, inflamabile şi a celor explozive, a banerelor cu inscripţii care incită la violenţă, manifestări rasiste sau xenofobe" se arată într-un comunicat emis de Jandarmeria Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite