Botoşani: Exclusiv: HSR ţinută pe braţe de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce un angajat al firmei care ridică maşinile parcate neregulamentar a tamponat un autoturism, şoferul autoturismului a fost găsit şi el vinovat.

Iniţial angetul de poliţie a refuzat să întocmească procesul verbal de constatare şi a încercat să influenţeze şoferii să îşi rezolve problema în instanţă.

 "În timp ce scriam declaraţiile, a primit un telefon după care mi-a zis că el nu face proces verbal şi că trebuie să îl dau în judecată pe cel de pe autoutilitară dacă vreau să primesc asigurarea", a declarat Florin Onofrei, şoferul tamponat.

După sesizarea şefului Biroului Poliţiei Rutiere, agentul Bogdan Zaboloteanu a fost pus să instrumenteze cazul împreună cu o echipă de criminalişti, iar după ridicarea probelor de la locul producerii tamponării a decis că ambii şoferi sunt vinovaţi.

"Nu au fost identificate mijloace sau martori din declaraţiile cărora să poată fi stabilite cu certitudine cauzele producerii accidentului. În cauză s-a procedat la sancţionarea contravenţională a ambilor conducători auto", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Rutiere, Daniela Darea.

După expertiza criminalisticăefectuată după o zi de la producerea accidentului, agentul Bogdan Zaboloteanu întocmeşte procesele verbale pentru cei doi şoferi, însă cauzele producerii accidentului diferă. Pentru fiecare şofer, amenda este aceeaşi dar într-un proces este scris că şoferul autoutilitarei a efectuat manevra de mers înapoi , fără să se asigure, iar în al doilea proces verbal este vorba de nepăstrarea distanţei regulamentare. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite