Botoşani: HSR ştie să administreze parcările doar ridicând maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile pentru persoane cu handicap nu se cunosc din cauza zăpezii
Locurile pentru persoane cu handicap nu se cunosc din cauza zăpezii

Deşi precipitaţile sau oprit de două zile, parcările administrate de Hi Speed Recorvery încă sunt pline de zăpadă, iar locurile destinate persoanelor cu handicap nu pot fi distinse de şoferi din cauza zăpezii ce acoperă marcajele.

Cum angajaţii societăţii de ridicat maşini patrulează nonstop prin aceste parcări, maşinile parcate pe aceste locuri sunt ridicate fără ezitare.

"Dacă parcau maşinile persoanele cu handicap se cunoşteau măcar urmele. Acum se vede că nu avem atâţia handicapaţi cu maşini, ca să fie rezervate câte două locuri în fiecare parcare"a declarat Ion Dascălu, şofer. Iarna trecută parcările administrate de HSR au fost deszăpezite de către Urban Serv la cererea municipalităţii iar serviciul a fost decontat de la bugetul local. Text şi foto Alex Chirilă.

Hotărârea de consiliul local prevede că manevrele de ridicare a maşinilor nu se pot opri nici dacă şoferul soseşte la faţa locului înainte ca autospeciala să plece din parcare.

"Dacă vin oameni din afara judeţului care nu cunosc aceste prevederi legale nu au ce face decât să plătească. Ar trebui montate indicatoare de avertizare cu ridicarea maşinilor încă de la intrarea în oraş iar aceste prevederi abuzive că nu se poate orpi ridicarea ar trebui scoase din hotărâre", a precizat un consilier local.

În toate oraşele din ţară unde există un asemenea serviciu, autoturismul este mai întâi blocat pentru o perioadă de timp şi mai apoi ridicat, însă la Botoşani, blocarea maşinilor nu se mai practică de luni bune.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite