Botoşani: Guvernul va aproba mâine stema municipiului Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa de Guvern de mâine va fi dezbătut proiectul de hotârâre privind aprobarea stemei care conţine elemente reprezentantive pentru municipiul Botoşani.

Însemnul municipiului Botoşani  conţine elementele edificatorii ale Botoşanilor respectiv crucea Sfantului Gheorghe, păunul şi cetatea pe un scut. Iniţial au fost prezentate spre dezbatere publică cinci variante de stemă care au fost prezentate de profesorii Institutului Naţional de Heraldică "Sever Zotta" din Iaşi. După trei ani de demersuri făcute de municipalitate, abia acum s-a convenit la forma finală a stemei care va trebui aprobată şi de Guvern .

Simbolurile care au fost alese pentru stema municipiului au stârnit controverse  din partea consilierilor municipali, dar şi ai oamenilor de cultură din oraş. Eventuala eliminare a simbolului creştin din însemn, respectiv patronul spiritual al municipiului, Sfântul Gheorghe sau crucea sa, a trezit nemulţumirea reprezentanţilor bisericii care au ţinut neapărat ca stema să conţină aceste simboluri.

Varianta finală, respectiv scutul cu păunul de aur,  simbol al oraşului din secolul XVI-lea  cunoscut atunci ca "Oraşul Doamnei", crucea Sfantului Gheorghe, patronul spiritual şi cetatea, vor reprezenta de mâine municipiului Botosani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite