Botoşani: Guvernul a alocat bani pentru confortul deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină criză economică, Guvernul alocat zilele trecute 150.000 de lei Penitenciarului Botoşani. Banii sunt acordaţi din fondul de rezervă pentru continuarea unor investiţii care ar urma să sporească confortul deţinuţilor, dar şi pentru crearea unor condiţii mai bune de muncă pentru personalul închisorii.

Suma a fost repartizată ca umare a aprobării unei hotărâri de Guvern publicată în Monitorul Oficial pe 3 mai. "Mă bucur să aud că vom primi aceşti bani. Sincer chiar avem nevoie de bani pentru continuarea unor investiţii care ar trtebui finalizate până la sfârşitul verii. În primul rând vrem să terminăm popota personalşului, la care am fost nevoiţi să renunţăm în urmă cu trei ani. Mai avem de finalizat spaţiile de vizită pentru deţinuţi şi să amenajăm noi birouri pentru personal. " a declarat Marius Hliban, directorul Penitenciarului Botoşani.

Din anul 2000 şi până acum la Penitenciarul Botoşani au fost executate mai multe lucrări de modernizare, investiţiile ridicându-se la câteva sute de mii de euro. Penitenciarul Botoşani este printre puţinele spaţii de detenţie din ţară în care deţinuţii nu stau înghesuiţi, standardele de detenţie fiind la nivel European. "Am creat condiţii bune de detenţie prin construirea unui nou pavilion, o cameră fiind ocupată de maxim 12 persoane." A mai adăugat Marius Hliban. Ieri, în Penitenciarul Botoşani erau încarceraţi 1040 de deţinuţi , dintre care 24 de femei, gradul de ocupare fiind de 97%.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite