Botoşani: Groapa de pe Petru Rareş va fi astupată cu 400.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi au reînceput lucrările pentru remedierea avariei din faţa unităţii militare de pe Petru Rareş. Pentru finalizarea lucrărărilor, care vor dura o lună de zile şi readucerea străzii la forma iniţială sunt necesari cel puţin 400.000 de lei.

Aceasta este cea mai mare avarie pe care Nova Apaserv a avut-o vreo dată în oraş şi care a reuşit să blocheze total traficul rutier timp de patru luni.  Reamintim că în ajunul anului nou o bucată din stradă s-a surpat din cauza unui canal colector de apă proiectat prost. În mijlocul străzii s-a produs un crater adânc de 10 metri săpat de apa scursă dintr-o conductă spartă.  Uriaşul crater a ajuns şi obiect de studiu  pentru profesorii Facultății de Hidrotehnică din Iaşi care au fost chemaţi la Botoşani să vadă groapa şi să dea o suluţie pentru remedierea avariei.  Surparea terenului și curgerea continuă a apei au pus în pericol şi siguranța construcțiilor din imediata vecinătate.

image

 Până acum s-a reuşit doar consolidarea pereţilor şi a terenului, urmând ca următoarea lună , groapa să fie astupată. "Până acum nu am mai avut o lucrare de o anvergură atât de mare. Am reuşit să consolidăm pereţii ;i urmează să pompăm apa în aval, să săp[m până la 12 metri şi să construitm un c[min  de rupere de pantă şi schimbare de direcţie a apei. Abia după aceea putem astupa groapa. Lucrările vor dura cel puţin încă o lună",  a spus Cătălin Fetcu, directorul tehnic de la  Nova Apaserv . Conducerea furnizorului de apă apreciază că toate lucrările care implică astuparea gropii de pe Petru Rareş vor ajunge în final să coste cel puţin 400.000 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite