Botoşani: Greva profesorilor se lasă cu controale în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului a anunţat public astăzi că a dispus un control amănunţit la toţi ordonatorii principali de credite din învăţământul local.  Vor fi verificate fără excepţie toate centrele bugetare, primăriile  şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Prefectul Cristian Roman  a cerut să se verifice şi dacă directorii şcolilor şi şefii din învăţământ  au apărat în instanţă interesele instituţiilor pe care le conduc. Prima instituţie controlată de juriştii Prefecturii va fi Inspectoratul Şcolar.  

Am luat decizia de a face o verificare la şcolile botoşănene în ceea ce priveşte modul în care aceştia au întreprins demersurile legale pentru a-şi apăra interesele instituţiilor proprii, în cauză având ca obiect litigiile de muncă. Am făcut acest lucru pentru că cei de la sindicate au înaintat o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Din ceea ce ce scrie în hotărâre,  reiese că doar Consiliul Local Botoşani şi Ministerul Educaţiei au depus întâmpinări şi au apărat cauza ",  a spus prefectul Cristian Roman

Totodată va fi verificat şi  modul în care au fost solicitate fondurile necesare pentru acoperirea salariilor, cu sporurile câştigate în instanţă, prefectul având suspiciuni că unii directori de şcoli au fost complici la majorarea nejustificată a salariilor unor cadre didactice.

"Am avut surpriza să constat că banii aceia nu ajungeau oricum. O să vedem exact cum s-au croit bugetele, cine a solicitat şi cât s-a dat, să vedem există o problemă pe plan local, sau este o problemă la Bucureşti? Lucrurile astea trebuie clarificate pentru că oamenii nu trebuie ţinuţi în stradă şi folosiţi drept masă de manevră", a mai declarat prefectul Cristian Roman.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite