Botoşani: Grevă pe trei sferturi în şcolile din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva generală din Învăţâmânt a fost sprată astăzi de 25% dintre dascăli. Nu în toate şcolile a fost greavă, iar în multre dintre unităţile şcolare s-au făcut ore pe sărite, elevii fiind nevoiţi să vină de acasă pentru un curs sau două.

Potrivit liderilor sindicali, în tot judeţul 32 de unităţi şcolare, cum este şi cazul Şcolii generale nr. 11 din municipiul Botoşani,  şi-au desfăşurat normal activitatea, ingnorând recomadarea sindicatelor de a intra în  grevă.  Liderii de sindicat susţin că profesorii care au refuzat să intre în grevă nu mai au motivate că nu mai au încredere în liderii de la nivel central.

" Am avut o şedinţă cu toţi profesorii şi o parte dintre ei s-au arătata indignaţi de atitudinea liderilor de sindicat de la nivel central considerînd că nu fac altceva decât să se folosească de poziţia lor pentru a obţine funcţii politice sau pentru a-şi aranja afacerile personale. Practic şi-au pierdut încrederea în liderii sindicali de la Bucureşti" a declarat Lucia Ciubotaru, lider de sindicat la Colegiu A.T. Laurian.

 La cest liceu. Din 75 de profesori, 15 au refuzat să intre în grevă. "Eu mai am două luni şi ies la pensie. Nu mai văd niciun rost să fac grevă acum", a spus profesorul d ematematică Ştefan Apetrei.  Pentru profesorii care nu au intrat în grevă s-au făcut orare speciale şi elevii au fost anunţaţi de ieri când să vină la şcoală. Pe lângă profesorii spărgători de grevă mai sunt şi dascăli care ocupă funcţii de conducere în şcoli sau sunt inspector şcolari şi, spun ei, ar intra în conflict de interese dacă s-ar alătura protestatarilor.  

Cei mai fericiţi sunt însă elevii, care fie că au trebui să treacă doar pentru o oră sau două pe la şcoală, s-au bucurat astăzi de o zi de vacanţă.  Greva de o zi nu va afecta la desfasurarea examenului de bacalaureat . Dascalii protestatari nu vor fi remuneraţi pentru ziua de grevă.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite