Botoşani: Greva finanţiştilor a paralizat judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finanţiştii au urmărit la televizor protestul colegilor de la Bucureşti
Finanţiştii au urmărit la televizor protestul colegilor de la Bucureşti

Sute de persoane care au avut nevoie de o simplă adeverinţă au fost forţate să accepte „pauza“ angajaţilor de la Fisc. Funcţionarii Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură s-au trezit cu salariile blocate în Trezorerie. Liderii sindicali se pregătesc pentru proteste prelungite.

Cei peste 350 de finanţişti au declanşat ieri un protest spontan în semn de solidaritate faţă de colegii de la Bucureşti, care au petrecut noaptea în Ministerul de Finanţe.

Decizia finanţiştilor face o gaură de 200.000 de lei la bugetul de stat „Cam atât încasăm zilnic de la persoanele fizice şi juridice. Odată blocată activitatea, banii nu ajung la bugetul de stat“, a spus Radu Ţurcanu, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani.

Funcţionarii, fără salarii

Botoşănenii care au încercat să obţină certificate fiscale sau care au vrut să achite taxe pentru eliberarea documentelor de identitate au făcut cale întoarsă de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani. „Aveam nevoie de o adeverinţă pentru ajutorul la încălzire. Au şi ei dreptatea lor, dar şi noi avem treabă de făcut şi ne dau planurile peste cap“, a spus botoşăneanca Maria Nuc.

Primii afectaţi au fost însă angajaţii Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) care trebuiau să-şi primească salariile. „Banii îi luăm prin Trezorerie. Noi trimitem statele de plată la Bucureşti, însă viramentele se fac prin Trezorerie în conturile pentru care avem deschise cardurile de salarii. Acest protest spontan ne-a afectat pe toţi“, a declarat Ion Constantin, directorul APIA.

Potrivit liderului sindical, protestul finanţiştilor botoşăneni va continua până la rezolvarea doleanţelor acestora. „Noi suntem invitaţi luni la Bucureşti, unde cel mai probabil se va hotărî declanşarea grevei generale“, a declarat Andrei Paramanov, liderul sindicatului funcţionarilor din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite