Botoşani: Grătare de primăvară la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de iarnă, botoşănenii şi-au propus să iasă la picnic. Asta pentru că meteorologii au anunţat pentru acest weekend 8 grade Celsius şi cer senin.

Cei care nu ţin post ar putea profita de vremea frumoasă care se anunţă în acest sfârşit de săptămână pentru a ieşi la un grătar pe tăpşanul de la marginea oraşului. Popasul Baisa, pădurea Rediu sau  dealul de la Cornişa sunt doar câteva locaţii unde botoşănenii pot să-şi petreacă o după-amiază în aer liber.

Cei care optează pentru Popasul Baisa trebuie să ştie că nu au voie să-şi instaleze grătarele decât în locul special amenajat, iar cine vine cu maşina va fi nevoit să plătească şi o taxă de parcare de 5 lei. În schimb, cei care vor alege ca locaţie dealul de la Cornişa nu vor fi nevoiţi să plătească niciun fel de taxă. Singura obligaţie pe care o vor avea este să păstreze curăţenia în zona de agrement, atfel riscând să fie amendaţi de Poliţia Comunitară. „Toată lumea aşteaptă să iasă un pic la aer curat după o aşa iarnă lungă. Dacă va fi cald, este o idee bună să ieşi la un grătar cu familia şi prietenii. Cred că o să merg la Baisa pentru că acolo sunt şi mese. Pe iarbă este cam frig să stai acum“, a declarat Dan Ciornei, funcţionar public.

Gustări de post

Chiar şi cei care ţin post pot ieşi la un grătar dacă înlocuiesc micii şi ceafa de porc cu ciupercile, legumele sau cotletele vegetale, din soia. Şi botoşănenii care vor să rămână în oraş vor avea unde să iasă. Multe dintre restaurante şi-au deschis terasele încă din cursul săptămânii.

„Am scos întâi două mese pe terasă şi, după ce am văzut că am clienţi amatori să stea afară, am decis să deschidem şi terasa. Lumea este sătulă de iarnă şi vrea la aer curat. În timpul amiezii am avut terasa aproape plină“, a spus Gabriel Ferdenciuc, patronul unei terase de pe bulevardul Eminescu.

Meteorologii au anunţat vreme frumoasă pentru vineri şi sâmbătă, duminică existând însă posibilitatea ca vremea să se strice şi chiar să plouă. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite