Botoşani: Grădiniţa 24 a fost retrocedată foştilor proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea  în care din 1977 funcţionează Grăniniţa 24 şi care deserveşte catierul Bucovina a fost retrocedată în baza unei hotărâri judecătoreşti familiei deputatului sucevean Sanda Maria Ardeleanu (PD-L).

La această grădiniţă, care este şi singura din zonă cu program prelungit,  sunt înscrişi 150 de copii. Fiind vorba despre o zonă locuită în special de tineri, lipsa unei gradiniţe cu program prelungit ar putea crea probleme majore familiilor care  vor fi nevoite să-şi mute copii la  alte grădiniţe din oraş. " Ar fi păcat să se desfiinţeze această grădiniţă, unde am fost şi eu înscris. O să fie greu pentru părinţii care nu au maşini şi care vor trebui să meargă cu copiii la alte grădiniţe din oraş." a spus Mihail Braşoveanul unul dintre părinţii care are copilul la Grădiniţa 24.

Primăria, care administrează toate unităţile de învăţământ din oraş încearcă acum să găsească o soluţie pentru a nu desfiinţa grădiniţa. Potrivit hotărârii judecătoreşti, proprieterii intră de drept în posesia imobilului şi terenului aferent cu data de 1 ianuarie 2011. "Este o mare problemă pentru că nu avem o altă locaţie în cartier unde să mutăm grădiniţa. Proprietarul clădirii ne-a asigurat că ne va mai ţine în clădire până rezolvăm problema însă vom fi nevoiţi să-i plătim lunar o chirie. " a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Imobilul, care este şi monument istoric,  a fost revendicat de medicul Mihai Ardeleanu, şoţul deputatei secevene. Mihai Ardeleanu a dat asigurări că deocamdată nu va evacua grădiniţa din imobil, cu condiţia ca primăria să-i plătească o chirie decentă. " Pe mine m-a interesat să obţin clădirea care  a aparţinut familiei. Nu mă interesează decât să primesc o chirie rezonabilă până când primăria va găsi o altă locaţie. Sunt dispus să şi o vând primăriei, însă încă nu m-am gândit la un preţ cum nu ştiu nici cât să cer pe chirie. Dacă primesc lunar chiria, grădiniţa poate să funcţioneaze cât vrea acolo. Nu sunt absurd să-i scot afară pe copii. " a declarat MIhai Ardeleanu.

Clădirea a fost confiscată de comunişti în 1950 de la părinţii acestuia, care erau învăţători şi care au fost forţaţi să o doneze Sfatului Popular.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite