Botoşani: Gerul Bobotezei a paralizat oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termometrele au indicat astăzi minus 20 de grade. Temperaturile extreme au îngheţat comerţul din pieţe şi a umplut spitalul de degeraţi. 11 botoşăneni au fost internaţi la spital şi o persoană a decedat din cauza frigului.

Botoşănenii au fost nevoiţi să facă faţă astăzi celei mai geroase zile din această iarnă. Temperaturile extrem de scăzute au paralizat mai maulte activităţi economice şi comerciale şi au aglomerat spitalele cu pacienţi care au suferit de pe urma frigului. Potrivit medicilor, nu mai puţin de 11 botoşăneni au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţă (UPU) cu hipotermie, unde au primit asistenţă medicală. O persoană de 51 de ani, fără adăpost,  a fost gasită decedată în stradă şi se presupune că a murit de frig.

image

Am avut un caz grav pe care l-am internat în spital cu degerărturi de gradul doi şi trei la mâini şi picioare.  Este vorba de un bărbat de 54 de ani care a fost găsit căzut pe o stradă din localiattea Nicolae Bălcescu. Din ceea ce a declarat am înţeles că a consumat o canditate mare de alcool şi a căzut pe stradă. Noroc că a fost găsit de consătenii lui care au anunţat salvarea." a spus medicul Petrică Rădăuceanu, şeful UPU Botoşani. Cadrele medicale se asteaptă ca numărul persoanelor cu hipotermie sau cu degerături să crească în zilele următoare pentru că mulţi nu se prezintă imediat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Gerul a golit pieţele şi bazarul

image

Cei care au avut de suferit cel mai mult din cauza frigului au fost comercianţii din pieţe şi muncitorii de la salubrizare. Din cauza gerului, mulţi dintre comericinţi au renunţat să-şi mai scoată marfa pe tarabe şi au preferat să stea acasă. Pentru că doar în hala acoperită din Piaţa Centrală erau câţiva comercianţi, preţurile la legume şi fructe au crescut cu câţiva bani pe kilogram. Muncitorii de la salubrizare, care sunt nevoiţi să muncească în frig,  au primit ceai fierbinte şi au avut pauze mai dese.

image

Amănunte, în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite