Botoşani: Georgieni opriţi din drumul ilegal spre Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au reţinut doi cetăţeni georgieni care au trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina spre România, cu intenţia de a-şi găsi de lucru într-un stat european.

Duminică dimineaţă, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Dorohoi au oprit în zona localităţii de frontieră Racovăţ doi cetăţeni care nu-şi justificau prezenţa în zonă. În momentul în care celor doi le-au fost solicitate documentele de identitate, poliţiştii au constatat că aceştia sunt cetăţeni străini, nu vorbesc limba română şi prezintă suspiciuni că ar fi trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina în România. Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului şi au fost demarate cercetările.

Din primele verificări a reieşit faptul că cele două persoane nu aveau asupra lor documente de identitate sau bagaje, declarând că sunt cetăţeni georgieni şi doreau să ajungă în Uniunea Europeană. Pe timpul cercetărilor s-a stabilit că bărbaţii, în vârstă de 43, respectiv 26 de ani au trecut ilegal frontiera de stat, pe direcţia localităţii Racovăţ, în dimineaţa zilei de 12 septembrie 2010, şi şi-au continuat deplasarea pe jos până la locul reţinerii.

Ca urmare a celor constatate, cetăţenilor georgieni li i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în România prin trecere ilegală a frontierei de stat", dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi. Cei doi cetăţeni georgieni au solicitat azil în România, motiv pentru care au fost predaţi la Centrul regional pentru Imigranţi Rădăuţi.

 

 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite