Botoşani: Gemenele contorsioniste de la „Românii au talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii au dovedit că sunt printre cei mai talentaţi români. Vineri, s-au calificat în etapa următoare a concursului „Românii au talent"şi  gemenele Ioana şi Elena Cristache, cu un număr de contorsionism.

În ultimele două ediţii ale concursului „Românii au talent" s-au calificat pentru etapa următoare patru nume din Botoşani. Este vorba de Cosmin Agache, băietul de 14 ani care face  beatbox, Grupul „Voces" din Dorohoi, Ştefan Florescu cu Freestyle Football şi gemenele Ioana si Elena Cristache  (15 ani), cu un număr de contorsionism.

Gemenele practică gimnastica de la vârsta de 6 ani, la Palatul Copiilor din Botoşani, sub îndrumarea profesoarei Carmen Belicov. Asemnănarea dintre Ioana şi Elena este atât de mare încât nici proferoara de gimnastică nu le deosebeşte. „ De nouă ani le pregătesc şi nici acum nu ştiu care-i una şi care-i alta" recunoaşte profesoara Carmen Belicov.

Citeste si:

Botosani: Fascinanta poveste a lui Ronaldinho de la “Românii au talent”

Fetele au obţinut numeroase trofee la nivel naţional şi se luptă acum, cu o demonstraţie de contorsionism, să câştige premiul de la „Românii au talent".  „Şi mama noastră a făcut gimnastică şi dans modern cu doamna profosoară şi a ţinut neapărat să ne înscrie la acest cerc după ce a văzut că suntem foarte elestice şi putem face anumite mişcări fără niciun efort. Ne place contorsionismul şi ne antrenăm toată ziua, uneori chiar involuntar, prin casă. Nici nu ne dăm seama. La Românii au talent sunt mulţi sportivi de performanţă sau membri ai unor trupe de circ. Nu ne este frică şi vrem să demonstrăm că suntem cele mai bune în ceea ce facem," spune Ioana.  „Concursul ăsta ne impulsionează şi neface să ne pregătim mai mult, mai bine. „ adaugă sora ei,  Elena.  

Fetele se distrează că puţini sunt cei care le pot deosebi. Ele speră însă că vor reuşi  la un moment dat să fie recunoscute cu uşurinţă de oricine. „Este amuzant când cineva apropiat te întreabă: «Tu cine eşti?». Suntem la fel, dar vrem să ne impunem anumite trăsături care ne deosebesc", spune una dintre gemene.

Pe lângă gimnastică, fetele sunt pasionate şi de pictură, ele fiind dealtfel eleve la Liceul de Arte din Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite