Botoşani: Găurile negre de la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii de la „Mavromati“ vor să scape de secţia de balneofizioterapie şi de policlinică şi au cerut personalului să facă economie la apă şi la electricitate.

Potrivit analizei făcute de noua conducere a Spitalului Judeţean, cei mai mulţi bani se pierd lunar cu secţia de balneofizioterapie. Funcţionarea acestei secţii împovărează bugetul unităţii cu 50.000 lei lunar, în timp ce veniturile proprii sunt de numai 5.000 lei. „Am discutat cu şefii acestei secţii şi le-am cerut să vină cu o nouă schemă de organizare şi cu un nou contract cu Casa de Asigurări de Sănătate“, a declarat managerul unităţii, Ovidiu Mimor.

Nemulţumiţi de măsurile directorului
A doua „gaură neagră“ a unităţii a fost desemnată policlinica unităţii, iar directorul este hotărât să ia măsuri drastice. „Sunt specializări faţă de care adresabilitatea este mai scăzută decât cea pentru care se decontează banii. Există posibilitatea ca un etaj să treacă în concesiune, iar medicii să încheie contracte directe cu Casa de Asigurări. Aici se pierd lunar 15.000 lei“, a adăugat managerul.


Cadrele medicale ale unităţii sunt de părere că nu acestea sunt problemele majore ale unităţii. „Doctorul Mimor a mai fost manager. De ce nu a rezolvat aceste probleme în fostul mandate? De ce nu enumeră datoriile istorice lăsate de atunci?“, a întrebat un asistent.

Restricţii la apă şi lumină
Cadrele medicale se plâng că de la instituirea noii conduceri se fac controale permanent pentru a se observa dacă nu cumva curge apa la chiuvetă sau dacă vreun bec este aprins în timpul zilei, deşi lumina este permanent necesară pe culoare.

„Chiar dacă reducem numai 10 lei din facturi, tot e o economie de care unitatea noastră are mare nevoie. Consiliul Judeţean nu are bani pentru a ne stinge datoriile“, a fost explicaţia doctorului Ovidiu Mimor. Conducerea Spitalului Judeţean ia în calcul în continuare externalizarea oricărui compartiment care merge în pierdere.

Spital cu şefi de secţii interimari
Toţi şefii de secţii ai Spitalului Judeţean sunt numiţi pe o perioadă de şase luni pentru că valabilitatea contractelor acestora a expirat. Conducerea speră ca în cel mai scurt timp să fie organizate concursurile de ocupare a posturilor. Între timp, unitatea a depăşit cu peste 2.600 de internări limita pentru care Casa de Asigurări de Sănătate decontează serviciile unităţii, iar problema va trebui rezolvată de noii şefi de secţii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite