Botoșani: Furnizorii de utilități nu respectă legile în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape un an de la emiterea legii 175 datornicii nu au reuşit să scape de restanţele la întreţinere fără a mai fi nevoiţi să achite şi penalităţile.

Potrivit legii 175/2010 pentru modificarea legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi vor fi scutiţi de la plata penalităţilor generate de suma restantă cu titlu de bază. Asociaţiile de proprietari s-au adresat instanţelor de judecată împotriva furnizorii de servicii care refuză să pună în aplicare această lege, iar datornicii se afundă şi mai tare în datorii.

 „Chiar dacă nu au apărut normele de aplicare legea trebuie rerspectată pentru că e lege. Botoşănenii au dat în judecată pentru a acest drept prevăzut de legea 175 şi au câştigat. Sunt peste 500 de asemenea sentinţe, sentinţe pentru care ne-am zbătut şi noi. Asociaţiile de proprietari pun în aplicare această lege, însă furnizorii de servicii nu şi în aceste condiţii ne vom judeca în continuare", a precizat Petrică Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din Botoşani.

Deciziile instanţelor de judecată au fost aplicate până acum doar de societatea Termică, fostul furnizor de energie termică care acum încearcă să îşi recupereze debitele. Restul furnizorilor de utilităţi se ascund în spatele scuzei că nu sunt încă norme de aplicare a acestei legi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite