Botoşani: UPDATE: Funţionar de la Taxe şi Impozite reţinut pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Gabriel Vasilache în vârstă  27 de ani, lucrează de trei ani la executari silite în cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Botoşani. Tânărul a fost reţinut ieri seară pentru luare de mită după ce i s-a organizat un flagrant de către procurori.

Citeşte şi:

EXCLUSIV! Reţinut pentru şpagă, pus după o zi în libertate

UPDATE: Ora: 16.45

Procurorii au terminat primele audieri, iar Cătălin Gabriel Vasilache a fost dus în urmă cu puţin timp  în arestul IJP Botoşani.

Potrivit unor surse judiciare tânărul a pretins 20.000 de lei de la patronul unei firme pentru a elibera un certificat fiscal din care să reiasă că respectiva societate nu are datorii către stat. Certificatul fiscal urma să fie folosit pentru ca firma să poată participa la o licitaţie publică organizată de o instituţie a Statului. Funţionarul Direcţiei de Taxe şi Impozite s-a angajat să scoată firma „curată" pentru a putea participa la această licitaţie în urma căruia se puteau câştiga câteva sute de mii de euro.

Cercetările sunt continuate de către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi Direcţia Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Întrucât se bănuieşte că au fost şterse sau măsluite date importante din sistemul informatic de la Taxe şi Impozite sunt suspeciuni că funcţionarul a „curăţat" de datorii mai multe firme. Ofiţeri specializaţi verifică acum acest lucru.

De ruşine, funcţionarul şpăgar şi-a ascuns faţa pentru a nu fi fotografiat (foto)

image

Nu este exclus ca cel târziu măine dimineaţă să se emită pe numele lui Cătălin Gabriel Vasilache mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.  

Ora 15.50

"Gabriel Vasilache a pretins de la un agent economic o mare sumă de bani pe care trebuia să i-o plătească în două tranşe. Ieri seară, cei doi s-au întâlnit, iar agentul economic a reuşit să-i dea suma de 800 de lei, pentru că atât avea la el. Funcţionarul public a fost prins în flagrant în timp ce primea banii şi a fost reţinut", a spus Aurel Simion, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale, subalternul său ar fi cerut de la patronul unei firme o sumă de bani pentru a elibera un certificat fiscal din care să reiasă că respectiva societate nu are datorii. „Eu nu înţeleg ce a avut în cap pentru că oricum firma respectivă nu avea datorii la noi, deci nu avea sens să nu-i dea acel certificat fiscal. Tot ce s-a întâmplat a fost în afara instituţiei. Patronul care i-ar fi dat banii a fost coleg de şcoală cu angajatul nostru şi se cunoşteau de multă vreme. „ a declarat Dumitru Neamţu, directorul adjunct de la Taze şi Impozite.

Cătălin Gabriel Vasilache ar fi pretins 600 de lei mită pentru eliberarea certificatului fiscal. Colegii săi nu cred însă că acesta ar fi putut să ia şpagă şi spun că tânărul era un angajat exemplar.

Revenim cu amănunte.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite