Botoşani: Fostul viceprimar Romulus Eram îşi va încălzi vila cu razele soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speriat de factura la gaz,  Romulus Eram aplică planul Casa Verde
Speriat de factura la gaz, Romulus Eram aplică planul Casa Verde

După ce în lunile de iarnă a plătit căte 1200 de lei pe facura la căldură, fostul edil al municipiului  este decis ca pe viitor să-şi încălzească vila cu ajutorul soarelui.

Romulus Eram a fost convins de un prieten apropiat  care vinde sisteme  de energie alternativă să folosească pentru încălzire şi apă caldă panouri solare.  Fostul viceprimar intenţionează să depună o cerere de finanţare la Agenţia de Mediu pentru a beneficia de subveţiile acordate de stat pentru montarea unor panourilor solare pe acoperişul vilei sale. Proprietar al unei case cu o suprafaţă utilă de 400 de metri pătraţi, fostul viceprimar susţine că pe timp de iarnă cheltuieşte lunar  căte 1200 de lei pe căldură şi apă caldă.

"Vreau să-mi depun actele pentru un panou solar. Vară apa caldă este gratis, iar pe timp de iarnă am calculat că îmi vor scădea costurile la facutura de gaz cu  cel puţin 50%.  Iarna plătesc la gaz căte 1200 de lei.  M-am interesat şi chiar am studiat chestiunea asta cu panourile solare şi este o treabă nemaipomenită şi o recomand la toată lumea", a spus Romulus Eram (foto).

romulus eram

Agenţia de Mediu are la dispoziţie 2.088.624 lei pentru a acorda subvenţii botoşănenilor ce îşi vor monta panouri solare, pompe de căldură  şi instalaţii de producere a energiei termice pe bază de material regenerabile.

Prin Programul Casa Verde,  statul acordă o subvenţie de 6000 de lei pentru  instalarea de panouri solare, 8000 de lei pentru pompe de căldură şi 6000 de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete sau rumeguş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite